Introductie

In 1959 ben ik geboren in Schijndel en via omwegen ben ik weer terug in de provincie Noord-Brabant. Momenteel woon en werk ik in Breugel.

Als kind heb ik jarenlang cursussen gevolgd op het Pieter Brueghel Instituut in Veghel. Heel wat jaren later ben ik groepslessen gaan volgen bij de beeldend kunstenaars Lambert van der Velden in Valkenswaard en Henny van de Nieuwenhof in Breugel. In de periode waarin ik in Japan woonde, heb ik me wat kunnen verdiepen in de Sumi-e techniek. Weer terug uit Japan ben ik begonnen aan de deeltijdopleiding tekenen/schilderen aan 'de academie voor beeldende kunst NIKO' te Neerpelt, België. Na deze opleiding heb ik aan huis een eigen atelier ingericht.

'Schilderen is een ontdekkingstocht als een reis door de natuur of door diverse landen. Een werk kan spontaan ontstaan, maar kan ook het resultaat zijn van bij elkaar geraapte gedachten, herinneringen of verzamelde informatie uit boeken, tijdschriften, musea-bezoek, internet en eigen foto's. Uit al die informatie en beelden ontstaan combinaties en nieuwe composities waarin figuratieve werkelijkheid en abstractie bij elkaar komen. Een belangrijk terugkerend thema in mijn werk is de natuur. Geboeid en geïnspireerd door de zee heb ik mezelf vanaf de specialisatiegraad veel beziggehouden met schilderen van zand, zee, lucht en andere strandtaferelen. Een ander thema waar ik graag mee bezig ben, is de Japanse natuur en cultuur. Het verblijf van bijna twee jaar in dat prachtige land heeft een bijzondere indruk bij mij achtergelaten.'

De kaders die ik soms binnen een vak plaats creëren doorkijkjes, of vestigen de aandacht op een bepaald fragment. Deze vlakken of omkaderde vormen maken deel uit van het grotere geheel, maar leiden ook een eigen leven. Ze zetten het perspectief in een andere dimensie en trekken de kijker als het ware het werk in.

Mijn schilderijen zijn vaak uitgevoerd in olieverf op linnen of paneel, in acryl op doek, paneel of papier en kenmerken zich door een subtiel kleurgebruik en een ingetogen sfeer. Ook maak ik graag lino's, 'kunstkistjes' of voeg ik elementen toe, zodat een 3D effect ontstaat en werk ik met glas/hout.

Wilt u na het bekijken van mijn site graag meer weten over mijn werk, of heeft u belangstelling voor aankoop van een van de werken, dan kunt u mij een bericht sturen via de contactpagina.

Ik vind het leuk als u een reactie achterlaat in het gastenboek!